Dinamo Zagreb sutra može postati najgora ekipa u historiji Lige prvaka

Modri moraju biti na oprezu

Dinamo Zagreb sutra može postati najgora ekipa u historiji Lige prvaka

Dinamo Zagreb sutra navečer počinje još jednu sezonu u Ligi šampiona.

Modri, koji se nisu baš najbolje pokazali u proteklim sezonama u grupnoj fazi Lige prvaka, sutra igraju protiv Atalante meč 1. kola i moraju biti vrlo oprezni.

U slučaju da izgube taj susret, Modri će postati najgora ekipa koja je ikada zaigrala u Ligi prvaka.

Dinamo već sada ima niz od 11 uzastopnih poraza u ovom takmičenju. To su nanizali kroz sezone 2015/16 i 2016/17 kada su u 12 utakmica upisali 11 poraza i pobjedu. Pobjedu su ostvarili u 1. kolu sezone 15/16 i to protiv Arsenala, a nakon toga su upisali 11 poraza u dvije sezone.

Lošiji od Modrih za sada su samo fudbaleri Anderlechta koji su niz od 12 uzastopnih poraza prekinuli 2005. godine u susretu protiv Betisa. Anderlecht je kroz tih 12 poraza imao gol razliku četiri data i 26 primljenih golova.

Dinamo bi, u slučaju poraza od Atalante, imao također 12 vezanih poraza, ali obzirom da trenutno u prethodnih 11 poraza ima gol razliku od jednog datog i 28 primljenih golova, jasno je da bi po tome bili gori od pomenute generacije Anderlechta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Dinamo je već jednom kroz historiju imao priliku srušiti ovaj negativni rekord. Bilo je to u decembru 2012. godine kada su Modri na Maksimiru igrali protiv Dinamo Kijeva i na kraju izbjegli dvanaesti uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Naravno, njihovi navijači se nadaju da će i ovog puta učiniti isto, a protiv Atalante svakako imaju realnu šansu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir.D
Trpa ti Atalanta materi nemilosrdno
1 0
Mu'min Juventino FKS
Sutta moja atalanta trpa nemilosrdno!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi