Počinje fešta u Zagrebu: Dinamo završio sjajan transfer, a pomogao im je i bh. fudbaler
FOTO: EPA

Ostala je još jedna velika želja

Počinje fešta u Zagrebu: Dinamo završio sjajan transfer, a pomogao im je i bh. fudbaler

Haris Zilić

GNK Dinamo Zagreb realizovao je prvi transfer u 2024. godini javljaju mediji u Hrvatskoj i čeka se još samo zvanična potvrda. Prema pisanjima Index.hr, novo ime u svlačionici Dinama je Arber Hokxha koji stiže iz Slaven Belupa i nema više špekulacija.

Riječ je o 25-godišnjem reprezentativcu Kosova kojie je eksplodirao u dresu tima iz Koprivnice, a već se krajem prošle sedmice pisalo o njegovom dolasku na Maksimir.

Sjajne igre nisu prošle nezapažene i Dinamo je odmah reagovao kada je u pitanju ovaj krilni napadač. Hoxha dolazi na mjesto našeg Luke menala koji nije više u planovima zagrebačkog tima.

Pomenuti Hoxha je u tekućoj sezoni odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima za Slaven Belupo, postigao je pet golova i upisao tri asistencije.

Dinamo će mu biti treći klubu HNL-u jer je prije Slaven belupa bio i član zagrebačke Lokomotive, a otkriveni su i detalji transfera.

Oglasi

Zagrebački klub će za Hoxhu platiti Slavenu odštetu od milion eura uz 15% od sljedećeg transfera, a u cijeloj priči ulogu je odigrao i maldi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Matej Šakota.

Dinamo se odrekao postotka budućeg transfera koji je trebao imati za bh. fudbaler i mladog reprezentativca Mateja Šakotu, svog bivšeg igrača koji trenutno nastupa upravo za Slaven Belupo.

Brekalo velika želja

Modri se neće zaustaviti na Hoxhi, poznato je da je velika želja Dinama i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo koji je trenutno član italijanske Fiorentine

Brekalo je još uvijek u planovima Fiorentine što Dinamu otežava cijeli posao.

Iz Brekalovog ugla, za njega je najvažnije da igra u kontinuitetu i stekne ozbiljnu minutažu pošto sigurno vjeruje u poziv Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upravo je pomenuta minutaža jedan od aduta Dinama.

Nema sumnje da bi u Dinamu Brekalo bio starter, imao bi minutažu, a sigurno da bi imao i više prostora da se nametne selektoru Daliću pred EURO u Njemačkoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi