Momak od 100 miliona oduševio navijače autom u kojem se pojavio: "I ja vozim isti"
Mladi hrvatski fudbaler izuzetno je skroman momak, a to je i pokazao načinom na koji je došao na proslavu koja mu je organizovana (Foto: EPA)

Gvardiol se ne razbacuje novcem

Momak od 100 miliona oduševio navijače autom u kojem se pojavio: "I ja vozim isti"

Midhat Šljivak

Mladi hrvatski defanzivac Joško Gvardiol (20) oduševio je fudbalske stručnjake nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kataru i vrlo je izvjesno da bi ovaj 20-godišnjak uskoro mogao postati najskuplji defanzivac ikad.

Joško Gvardiol ima samo 20 godina, ali već je odavno poznat u svijetu fudbala i veliki klubovi čine sve kako bi ga nagovorili da dođe u njihove redove.

Ovaj sjajni fudbaler koji nastupa za RB Leipzig najviše se povezivao s londonskim Chelseajem, a navodno se u igru za njegov potpis uključio i Real Madrid.

Pretpostavlja se da bi njemački klub na transferu Joška Gvardiola mogao zaraditi i do 100 miliona eura, ali ovaj momak je i dalje čvrsto na zemlji i priče o velikom transferu ga ne pogađaju.

Koliko je skroman Gvardiol i njegova porodica su potvrdili tokom slavlja u Hrvatskoj kada se na proslavi pojavio u automobilu koji košta nekoliko hiljada maraka.

Fiat Punto u kojem se pojavio oduševio je navijače širom svijeta. Ne mogu da vjeruju da ovaj dečko nije poletio previše u zvijezde.

Oglasi

"I ja vozim isti ovakav. Ne mogu da vjerujem koliko je skroman", samo je jedan od komentara oduševljenih fanova na društvenim mrežama.

Treba istaći da je Gvardiol nakon potpisa za RB Leipzig od bonusa kojeg je dobio kupio porodici kuću izvan Zagreba. Ne želi se previše razbacivati novcem, a i roditelji mu to ne dozvoljavaju, pa nije nikakvo čudo što se još uvijek voze u starom Puntu.

Joško Gvardiol s porodicom u Fiatu. Ova scena je iznenadila mnoge jer se ipak radi o zvijezdi

Joško je nedavno govorio i o planovima za budućnost. Ne zanimaju ga previše pisanja o velikom transferu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moj agent se brine o tome i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Trenutno sam sretan i zadovoljan u Leipzigu, ali nikad se ne zna", rekao je hrvatski defanzivac.

Gvardiol je još jedan eksponat zagrebačkog Dinama koji je od RB Leipziga naplatio gotovo 20 miliona eura za njegov transfer, a imat će dio i od naredne prodaje koja bi mogla ići do enormne cifre.

Top Komentari

user1654365527
100mil kuna?
2 0
Babuka1
100 mil cega? Klikera?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi