Dinastija Halilovića: Alenov brat nema dilemu kad je reprezentacija u pitanju

A otac igrao za BiH

Dinastija Halilovića: Alenov brat nema dilemu kad je reprezentacija u pitanju

Oni stariji navijači reprezentacije BiH i danas se sjećaju Sejada Halilovića. Za naš nacionalni tim je igrao u razdoblju od 1996. do 2000. godine, i to nakon što je prethodno upisao jedan nastup za Hrvatsku, a odluka o promjeni reprezentacije za njega je, kako je ranije rekao, bila logična jer je rođen u Klokotnici i vukla ga je rodna gruda...

Za razliku od Sejada, njegov sin Alen koji je važio za 'wunderkinda' se opredjelio za Hrvatsku. U tom periodu za njega sve izgledalo kao bajka. Bio je u središtu pozornosti, stigao je i transfer u slavnu Barcelonu, međutim u međuvremenu je mlađi Halilović postao neizbrušeni dragulj koji je danas daleko od "A" reprezentacije Hrvatske.

Odlučio je Alen ne izdati svoju 'čaršiju', pošto je upravo u Hrvatskoj stekao nogometno ime, a njegovim stopama u budućnosti bi mogao i brat Dino, još jedan iz dinastije Halilovića. Karijeru strpljivo gradi u Lokomotivu i iza sebe već ima 40-ak utakmica u prvom razredu HNL-a.

"Daleko je od mene A reprezentacija, ja trebam samo naporno raditi. A moram priznati da bilo bilo jako lijepo kad bismo ja i moj brat zajedno završili barem u jednoj utakmici za reprezentaciju. Ako bog da, možda jednog dana", izjavio je Dino za hrvatske medije.

Kako mašta da jednog dana zaigra za Hrvatsku, tako ima planove i kada su klubovi u pitanju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Pa dobro, ako bih baš maštao, onda bi to sigurno bio Arsenal. To je klub za kojeg navijam od kad sam bio klinac. Ali sigurno da bih jednog dana volio igrati u ligama petice, to je ono nešto zbog čega igram nogomet, što me jako motivira", izjavio je mlađi Halilović koji je prije Lokomotive igrao za Istru te omladinske selekcije Udinesea i Dinama.

Trenutno je član U20 reprezentacije Hrvatske.

Top Komentari

Brcak
I otac im ne bi igrao za BiH da ga je Hrvatska, zvala.Sve su to smradovi.In svi koji izdaju domovinu neka padnu ,kao sto je i smradek alen.Fuj.Jos nisam cuo da je neki srbin ili hrvat odbio te selekcije radi BiH a da su se zajedno borili za tog igraca
72 8
vanja8
Svako ko ne osjeca BiH za svoju domovinu ,neka igra tamo gdje misli da mu je mjesto... Ocu Sejadu Bosna je bila u srcu i igrao je tim istim srcem za nju i hvala mu za to od svih nas navijaca ove nas domovine... Sinovima, želimo da im bude sa srećom...
68 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi