Bosanac za kvalitetne rezultate dobio novi ugovor u Belgiji
FOTO: Cercle Brugge

Radio kao trener u stručnom štabu, a zatim preuzeo 'vrući krompir'

Bosanac za kvalitetne rezultate dobio novi ugovor u Belgiji

S. Mlaćo

Da se predan i kvalitetan rad uvijek isplati, potvrđuje i primjer ambicioznog trenera Mirona Muslića koji uživa veliko povjerenje u Belgiji.

Miron Muslić, trener porijeklom iz naše zemlje, potpisao je novi ugovor u belgijskom Cercle Brugge.

Potvrdio je to belgijski klubm putem zvanične stranice, te naveo da je Muslić potpisao ugovor do juna 2024. godine.

Muslić je u Cercle Bruggeu najprije bio trener u stručnom štabu, a od septembra je postao šef struke. Opravdao je očekivanja i pokazao trenerske kvalitete, te su mu iz kluba ponudili novi ugovor.

"Miron je dokazao svoj talenat i potencijal. Bio je više nego spreman da postane glavni i trener i sada dokazuje da je pravi izbor. Radujemo se nastavku saradnje“, rekao je sportski direktor Bruggea Carlos Avina.

Sa Muslićem ovaj klub je stigao na diobu osmog mjesta u elitnom rangu belgijskog nogometa i u posljednjih utakmica upisao je samo jedan poraz.

Oglasi

"Sretan sam i ponosan što ću i dalje biti dio porodice Cerclea“, rekao je Muslić.

🤝 Coach Miron Muslic verlengt z'n contract bij Cercle tot juni 2024! 🟢⚫️ ➤ https://www.cerclebrugge.be/nl/news/miron-muslic-langer-bij-cercle-brugge

Posted by Cercle Brugge on Tuesday, November 29, 2022

Muslićev trenerski put počeo je u Austriji, gdje je sa svojom porodicom odselio za vrijeme rata na proljeće 1992. godine. U Austriji je igrao fudbal, ali i radio u školi, da bi kasnije vrlo brzo stekao veliku reputaciju kao trener. U Cercle Brugge je stigao iz austrijskog Rieda.

Sa uspjehom dres ovog kluba nosi i bh. reprezentativac Dino Hotić.

Hotić je u protekloj polusezoni u 20 utakmica upisao tri pogotka i dodao dvije asistencije.

Ovaj klub se za drugi dio sezone sprema u Španiji.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Prvenstvo u Jupiler Pro ligi Belgije se nastavlja 23.12., a Cercle Brugge će odmjeriti snage sa Mechelenom kao gost.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi