Nakon Mandžukića, još jedan igrač se oprostio od Milana

Dalot se vraća u Manchester

Nakon Mandžukića, još jedan igrač se oprostio od Milana

E. Škorić

Nogometaši Milana sinoć su izborili plasman u Ligu prvaka nakon sedam godina pauze, a dan kasnije od ovog tima oprostila su se dvojica nogometaša.

Prvo je iskusni hrvatski napadač Mario Mandžukić saopštio da odlazi iz Milana u koji je zimus stigao kao slobodan igrač. Ipak, Hrvat nije pretjerano doprinio Rossonerima i bilo je jasno da neće ostati i u narednoj sezoni.

Nakon njega, oprostio se i bek Rossonera Diogo Dalot. Portugalac je došao na posudbu iz Manchester Uniteda, koja je upravo istekla.

"Bila je to sjajna godina i bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovog nevjerovatnog kluba. Nova zemlja, različita iskustva, ali ista strat. Sezona puna emocija. Sretan sam što sam mogao da pomognem timu da se plasira u Ligu prvaka", napisao je Dalot na Instagramu.

Naravno, nije nemoguće da on ostane član Milana, ali samo ako Rossoneri to žele, pošto imaju mogućnost da uspostave nove pregovore s Manchester Unitedom.

Ovisi dosta toga i o tome da li Ole Gunnar Solskjaer računa na Dalota ili je spreman da ga ostavi u Italiji.

Dalot nije previše igrao od dolaska u Italiju, no svejedno je znao biti koristna i defanzivno i ofanzivno ekipi koja se najzad našla u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred Milanom je uzbudljivo ljeto, a navijače najviše u ovom trenutku zanima hoće li najzad biti dogovoreno produženje ugovorom sa golmanom Gianluigijem Donnarummom i Hakanom Calhanogluom. Obojica su bili jako blizu odlaska, no plasman u Ligu prvaka mogao bi donijeti potpuni preokret u njihovom slučaju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Sretan put,vozdra,i to je to.Milanu treba desni bek isto kao i devetka i desno krilo,ne polovično rješenje,nego kompletan igrač.I konstantna desetka.I onda se idemo tući u Champions league.Bit će ovo vruće transfer ljeto
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi