Diouf: Gerrard me nije smio pogledati u oči

Senegalac otvorio dušu

Diouf: Gerrard me nije smio pogledati u oči

Edmir Škorić

Bivši igrač Liverpoola El Hadji Diouf otkrio je neke zanimljivosti iz svoje karijere.

Steven Gerrard je u autobiografiji naveo da je Diouf bio veliko pojačanje za Redse, ali da je previše razmišljao o svom imidžu i društvenom životu.

Osim toga, on je Senegalca povrijedio rekavši da ima poštovanje prema Mariju Balotelliju, ali ne i prema Dioufu. A onda je ovaj odgovorio.

"Vidjeli smo kako je život Marija Balotellija u Liverpoolu učinio nepodnošljivim. Upozorio sam ga na to, u tom klubu nisu dobrodošli tamnoputi igrači koji nisu iz Engleske. Oni tu nemaju šanse", rekao je Diouf.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Gerrard nikada nije volio ljude crne rase. Ja sam mu dao na znanje da sam crnac, da nisam Englelz, no nisam dozvolio da me gazi. On me nije smio pogledati u oči dok sam bio tamo", istakao je Senegalac, pa je dalje nastavio:

"Ljubomoran je, ono što sam ja radio u fudbalu on nikada nije. Gdje god sam otišao, poštovali su me, Gerrarda su vrijeđali".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.