Niko kao Jose: Gerrad otkrio zbog čega je Mourinho "Posebni"
FOTO: EPA

Poruka koja o Mourinhu govori mnogo toga

Niko kao Jose: Gerrad otkrio zbog čega je Mourinho "Posebni"

Adnan Beganović

Legendarni engleski fudbaler, Steven Gerrad, ovog je ljeta napustio Liverpool, a karijeru je nastavio u Los Angeles Galaxyju.

Sedamnaest godina Gerrad je nosio dres Liverpoola, a o njemu pozitivno mišljenje imaju i najljući protivnici, među kojima je i karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho.

Menadžer Chesleaja na poseban se način oprostio od legende Redsa, a upravo je Gerrard otkrio šta mu je priredio "Posebni".

"Krajem marta na dobrotovornom susretu na Anfieldu prišao mi je John Terry i dao mi je papir sa Chelseajevim grbom sa rukom pisanom poorukom. Rekao je da je to od Mourinha", izjavio je Gerrrad, a zatim je otkrio šta je pisalo u poruci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prvo, znam da još nije gotovo, ali želim da ti čestitam za sve ono što si uradio za klub koji ti stoji pored srca. Drugo, želim da znaš da mi je žao što nismo sarađivali. Treće, uživaj sa porodicom i prijateljima na svom stadionu, među svojim navijačima i među svojim uspomenama. Četvrto, ali najvažnije, budi sretan svakog dana i uživaj u osmjesima svoje djece", stajalo je u Mourinhovoj poruci.

Podsjetimo, Mourinho je 2005. godine želio u Chelsea dovesti Gerrarda, a legendarnog fudbalera Liverpoola pokušao je dovesti i dok je trenirao Inter i Real.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije