Direktor Intera priznao: Džeko nam je meta, pokazao je saglasnost, ali...

Prelazak Dijamanta u Inter još uvijek aktuelna priča

Direktor Intera priznao: Džeko nam je meta, pokazao je saglasnost, ali...

Direktor Intera Beppe Marotta konačno je progovorio o šansama da ovog ljeta Edin Džeko pojača redove Nerazzurra.

Priču oko Džeke i mogućeg transfera u Inter znaju i ptice na grani pa je ne treba ni ponavljati, a prvi put se o svemu izjasnio i direktor slavnog italijanskog kluba koji priznaje kako je Džeko njegov cilj ovog ljeta.

"Suočavamo se sa scenariom u kojem se igra šah i u kojem prodavac želi biti bolji od onoga ko kupuje. Neću poricati činjenicu da je Džeko naša meta. Činjenica da je on pokazao saglasnost ne znači puno jer postoji respekt prema klubu koji ima ugovor s njim", kazao je Marotta na današnjoj press konferenciji kojoj su prisustvovali on i trener prvog tima Antonio Conte.

Podsjetimo, Inter je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka angažovao Valentina Lazara, Mattea Pilitana, Eddieja Salceda, Gabiela Brazaoa i Stefana Sensija koji je došao na posudbu. Također, došao je i Diego Godin i to kao slobodan igrač.

Ipak, prve mete Intera Edin Džeko i Romelu Lukaku još nisu stigli i veliko je pitanje da li će Nerazzurri uspjeti baš obojicu da dovedu do kraja prelaznog roka.

Postoji i plan po kojem bi se klub za Giuseppe Meazza stadiona okrenuo Fernanu Llorenteu umjesto Džeke, ali to su još uvijek sve samo špekulacije.

Vieri rekao za Džeku da je najbolji napadač u Italiji, pa otkrio ime njegovog novog kluba

Legendarni italijanski napadač Christian Vieri govorio je u intervjuu za "Radio24" o bh. napadaču Edinu Džeki.

On je upitan ko je za njega najbolji napadač u Italiji, pa je uslijedio zanimljiv odgovor.

"Najbolji napadač u Italiji? Džeko. On dolazi u Inter, sve je već dogovoreno", kazao je Vieri za pomenutu radio stanicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Vieri je legendarni napadač Nerazzurra koji je, igrajući za ovaj klub, postigao preko 100 golova u šest godina, a također je bio član Juventusa, Lazija, Atletico Madrida, Milana, Monaca, Fiorentine...

Za reprezentaciju Italije je odigrao 49 utakmica te postigao 23 gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

luks-02
Ma kakav diamant u 35 godini.
2 1
AmarHZ1946
jebo vas Džeko više svaki dan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi