Nakon skandaloznih poruka navijača: Disciplinska komisija u srijedu o kaznama za Zrinjski i Široki

Očekuju se žestoke kazne

Nakon skandaloznih poruka navijača: Disciplinska komisija u srijedu o kaznama za Zrinjski i Široki · Saznajemo

M. Šljivak

Utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje su ovog vikenda igrane u Mostaru i Širokom Brijegu ponovo su donijele neželjene scene na tribinama.

Navijači Zrinjskog i Širokog Brijega su na utakmicama protiv Posušja i Sarajeva skandirali su ime osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Pored skandiranja na tribinama su se našle zastave na kojima je lik bivšeg hrvatskog generala koji je prije četiri godine izvršio samoubistvo nakon što je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Hercegovačke ekipe bi zbog isticanja ovih obilježja i skandiranja sa tribina mogle biti žestoko kažnjene.

SportSport.ba saznaje da je sjednica Disciplinske komisije NSBiH zakazana za srijedu i na njoj će se raspravljati o dešavanjima iz Mostara i Širokog Brijega i očekuje se žestoka reakcija krovne kuće bh. fudbala.

Oglasi

Zrinjski i Široki bi po svim pravilima trebali biti kažnjeni zbog skandaloznih poruka na tribinama i NSBiH jednostavno ne smije imati milosti u ovakvim situacijama.

Treba svakako istaći da je NK Široki Brijeg prije dvije godine već dobio kaznu zbog isticanja fotografije Slobodana Praljka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NSBiH je tada kaznio klub s Pecare novčanom kaznom od 3.000 KM, a sjeverna tribina stadiona suspendovana je na tri utakmice.

Također, ovi timovi su i 2017. godine kažnjeni iz istog razloga. Zrinjski je kažnjen sa 8.500 KM, a Široki sa 7.500 KM.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Samo poceti bodove oduzimati, ove kaze od par hiljada maraka ne piju vode.
28 5
nedim1996
Praljak je*em ti mater genocidnu, sto vas ne pobise sve kad su ono krenuli na Vukovar
21 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi