Kad su vidjeli da ponovo moraju igrati protiv Xhake Srbima stao dah, ali doslovno

Reakcije na žrijeb

Kad su vidjeli da ponovo moraju igrati protiv Xhake Srbima stao dah, ali doslovno

Admin Čaušević

Reprezentaciju Srbije u prvom nastupu u Ligi A Lige nacija čekaju pakleni mečevi. Svakako najviše pažnje će privući dueli sa Švicarskom, selekcijom koja se posljednjih godina nameče kao najveći srpski rival na međunarodnoj sceni.

Srbija je u grupi D završila sa Španijom, Danskom i Švicarskom što znači da popularni Orlovi imaju šansi za plasman za četvrtfinale, ali isto tako se može desiti da ispadnu.

Međutim, ono što već sada brine Srbe su dueli sa Švicarskom, barem se to da naslutiti po reakcijama Dragana Đajića i Dragana Stojkovića, predsjednika FS Srbije, odnosno selektora te zemlje. 

Po prvom izrazu lica legendarnim fudbalerima uopšte nije bilo milo što su završili u grupi sa Švicarskom zbog gorkog sjećanja na minule duele. 

Stojković i Đajić su samo gledali u veliki ekran te uopšte nisu razmijenili niti jednu riječ prilikom prve reakcije i izgledali su kao da su ostali bez daha. Tu situaciju možete pogledati ovdje.

Oglasi

Kao što je poznato Švicarci predvođeni Granitom Xhakom su na posljednja dva Svjetska prvenstva nanijeli poraze Srbima koji su značili i njihovu eliminaciju.

Te duele su obilježile i određene tenzije sa Xhakom, posebno se to dešavalo na meču na Mundijalu u Kataru kojeg su Sahadžije dobile sa 3:2.

Iskusni veznjak kosovskog porijekla nije pokazivao nikakvo poštovanje prema Srbima, ušao je u konflikt nekoliko puta i tamošnjim medijima je označen kao veliki provokator.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmicu je obilježila i scena kada je Stojković u jednom navratu upotrijebio termin "Šiptari" što je drugi naziv za Albance.

Nema sumnje da će dva duela Švicarske i Srbije izazvati veliku pažnju, a gledajući šta se dešavalo u prošlosti Xhaku sigurno čeka paklen doček u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi