Potvrđena utakmica, Srbija gostuje u Moskvi: "Radujemo se prijateljskoj utakmici sa našom braćom"
FOTO: EPA

Poznat i termin

Potvrđena utakmica, Srbija gostuje u Moskvi: "Radujemo se prijateljskoj utakmici sa našom braćom"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Rusije je od 2022. godine po sankcijama UEFA- i FIFA-e i izbačeni su iz svih takmičenja, a njihovi klubovi su izbačeni iz evropskih kupova, a sada će odigrati utakmicu protiv jedne evropske reprezentacije.

Fudbalski savez Rusije ptovrdio je da će 21. marta biti odigrana prijateljska utakmica između selekcija Rusije i Srbije.

[related]https://sportsport.ba/tag/fudbalska_reprezentacija_rusije[/related]

To će za Ruse biti prva utakmica protiv jedne evropske reprezentacije nakon dvije godine, a u Rusiji ovu utakmicu očekuju sa nestrpljenjem

"Radujemo se prijateljskoj utakmici sa našom braćom!", stoji u objavi Fudbalskog saveza Rusije.

Oglasi

Prvobitno je utakmica trebala biti odigrana u St. Petersburgu, ali na kraju je odlučeno da Rusija i Srbija snage odmjere u Moskvi.

Bilo je pod upitnikom hoće li UEFA i FIFA dozvoliti gostovanje Srbije, ali je informaciju u decembru potvrdio predsjednik Fudbalskog saveza Rusije, Aleksandar Djukov.

Rusija je čak imala i ideju da pristupi fudbalskoj zoni u Aziji i da igra tamošnje kvalifikacije, ali i tu ih je FIFA odbila.

Dosta reprezentacija je odbilo Ruse u vezi odigravanja prijateljskih susreta, ali Srbija ipak nije.

Sigurno da će duel u Moksvi izazvati dosta pažnje, ali i već je podigrao buru komentara, posebno u regiji.

Top Komentari

Delegat
Ja brace i govana
0 0
HamzaVojvoda
Opa prokleti zapade oma suspenduj srbiju i salji zidove expresno ta oni mogu i uz ubijanja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi