Dječak koji je preživio cunami i kojeg je 'otkrio' Ronaldo ispunio san

Dirljiva priča

Dječak koji je preživio cunami i kojeg je 'otkrio' Ronaldo ispunio san

E. Škorić

Sjećate se priče o dječaku koji je preživio cunami na zapadu Indonezije?

Martunis je bio među preživjelima, mada je serija cunamija od Sumatre do Somalije odnijela oko 230.000 života. Mali dječak je sam proveo 21 dan među olupinama, ali su ga našli TV reporteri.

Iako je izgubio dva brata i majku, uspio je da preživi u dresu portugalske reprezentacije. Imao je san da postane nogometaš, a kasnije je njegovo rodno selo došao Cristiano Ronaldo i platio mu školovanje, a potom ga upisao u Sportingovu školu nogometa.

Sada je zvanično potpisao ugovor sa Sportingom, a na pitanje kako je sve preživio odgovorio je:

"Uopšte se nisam plašio jer sam želio da živim i da upoznam svoju porodicu i postanem nogometaš".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Jose Alvalade (stadion Sportinga) se nada da se radi o Ronaldovom nasljedniku i da će Martunis u narednim godinama biti velika nogometna zvijezda. Ko zna, možda jednog dana bude proglašen za najboljeg igrača svijeta, baš kao njegov idol Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti