Dječak sa fotografije u centru pažnje pred meč Engleska - Kosovo

Imat će 'pune ruke posla'

Dječak sa fotografije u centru pažnje pred meč Engleska - Kosovo

Edmir Škorić

Večeras u 20:45 sati kosovska reprezentacija odigrat će najtežu utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. iznenađuje, pošto će gostovati Engleskoj.

Englezi su veliki favoriti u duelu s Kosovom zbog kvalitetnih igrača koje imaju, prije svega zastrašujući napad koji će predstavljati ozbiljan izazov za odbranu Kosova.

Engleska je vodeća u grupi sa devet bodova iz tri meča, Kosovo ima osam iz četiri meča, Češka šest, a po dva boda imaju Crna Gora i Bugarska.

Naravno, Kosovo je i dalje u igri za prva dva mjesta i ako uspiju napraviti određenu senzaciju na St. Mary'su u Southamptonu, bit će korak do Eura, što bi bio historijski rezultat za ovu malu zemlju.

Amir Rrahmani jedan je od momaka koji će imati veliku odgovornost večeras. Radi se o 25-godišnjem stoperu Verone, koji će pokušati da zaustavi Kanea, Sterlinga, Rashforda...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upravo u njemu Kosovari vide spas, a društvenim medijima navijači s Kosova šire fotografiju na kojoj se nalazi Rrahmani i ona datira s početka njegove karijere.

Tako će jedan dječak s Kosova, koji je prošao sve i svašta, izaći na megdan Englezima i pokušati da ih udalji od Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi