Nakon skandiranja "Kosovo je Srbija" brutalno pretučen navijač Češke
Čeh je ostao ležeti na ulici nakon napada

Ipak nije moglo proći bez incidenata

Nakon skandiranja "Kosovo je Srbija" brutalno pretučen navijač Češke

S. Pašalić

Reprezentacija Kosova je jučer u Prištini uspjela stići do pobjede protiv Češke rezultatom 2:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Česi su vodili sa 1:0, ali su Kosovari uspjeli stići do preokreta i pobjede te tako sada imaju 8 bodova i nalaze se na drugom mjestu grupe, odmah iza Engleske.

Uoči ovog meča je bilo dosta napetosti s obzirom da su navijači Češke planirali da izazovu incident sa dronom koji bi nosio natpis "Kosovo je Srbija".

Ipak, policija je osujetila njihov plan pa su oduzeti svi predmeti i rekviziti koji su mogli izazvati ovaj incident.

Čini se međutim da je ipak došlo do sukoba prije utakmice, a jedan navijač Češke je pretučen nakon što je skandirao "Kosovo je Srbija".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navijačka grupa Plisat koja podržava FK Priština je na svom facebook i instagram profilu postavila snimak tog napada, ali je on kasnije izbrisan.

Top Komentari

Asmirhacic
Nije uspio ispjevati
18 0
Keno
Bravo kosovari ne daj te se protiv cetnicka govna
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi