Do jučer igrao za Inter Zaprešić, a sada vrijedi 15 miliona

Nevjerovatan uspon Nestorovskog

Do jučer igrao za Inter Zaprešić, a sada vrijedi 15 miliona

Jedna od najljepših priča ove sezone Serije A je makedonski napadač Ilija Nestorovski, koji naprosto briljira u Palermu.

Nestorovski je prošle sezone nastupao u hrvatskoj ligi i to ne u Dinamu, Rijeci ili Hajduku, već u malom Interu iz Zaprešića odakle je otišao u Palermo za 500.000 eura.

Makedonac je u prošloj sezoni postigao 25 pogodaka na 33 utakmice u HNL-u, a njegova statistika u Interu bila je impozantna. Na ukupno 96 utakmica postigao je 71 gol i to je bila najbolja preporuka za transfer u lige petice.

Ovaj 26-godišnji napadač se neočekivano dobro snašao u Italiji i jedina je svijetla tačka svog kluba u ovoj sezoni, u kojoj je Palermo ukupno postigao samo 19 golova. Od toga, Nestorovski je postigao devet i dodao tri asistencije, što znači da je učestvovao u 63% golova svog kluba.

S obzirom da će Palermo najvjerovatnije ispasti u Seriju B nije nemoguće da reprezentativac Makedonije na ljeto promijeni klub. Ipak, u Palermu su odlučili da ga ne prodaju ispod 15 miliona eura, koliko je za njega odredio predsjednik kluba Maurizio Zamparini.

Ilija Nestorovski je poručio da je trenutno fokusiran samo na Palermo i da ne razmišlja o odlasku, ali će mnoge stvari postajati jasnije kako se bude bližio kraj sezone. U svakom slučaju, Nestorovski je zaista napadač na kojeg vrijedi obratiti pažnju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi