Šunjić i Jajalo dobili novog trenera

Palermo promijenio trenera

Šunjić i Jajalo dobili novog trenera

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Palerma u nastavak sezone u Seriji A ući će sa novim trenerom.

Kontroverzni predsjednik tima sa Sicilije Maurizio Zamparini ponovo se odlučio za promjenu trenera, pa će Eugenija Corinija zemijeniti Urugvajac Diego Lopez.

Lopez će biti ukupno četvrti trener Palerma ove sezone, a njemu će glavni cilj biti borba za opstanak.

"Ovo i je velika šansa. Palermo je veliki grad i bitno mi je što mi je predjednik velika podrška. Pričali smo o dugoročnom projektu i vjerujem da ću tu biti dugo", istakao je Lopez.

Međutim, teško da će se njegove želje ostvariti. Desetine trenera prošle su proteklih godina kroz Palermo čiji dres nose dvojica bh. fudbalera Toni Šunjić i Mato Jajalo.

Palermo će do kraja sezone imati ogromnih problema da izbori opstanak jer su za sada 11 bodova iza zone koja donosi spas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Debi na klupi ovog tima Lopez će imati protiv Napolija u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi