Do jučer je bio zvijezda Partizana, a sada je u drugoj ligi

Đurđević napravio čudan transfer

Do jučer je bio zvijezda Partizana, a sada je u drugoj ligi

Bolji poznavaoci fudbalskih prilika na prostorima bivše Jugoslavije sigurno su čuli za Uroša Đurđevića, mladog napadača koji je do prije godinu dana bio jedna od najvećih zvijezda Partizana.

Ovaj 24-godišnji napadač rodom iz Beograda imao je veoma neobičan fudbalski put. Počeo je u Zvezdi, da bi potom kao junior potpisao za Rad, a poslije ga je put odveo u Holandiju gdje je zaigrao za Vitesse.

Na ljeto 2015. godine, Đurđević je prešao u Palermo u kojem se nije snašao i onda je kao besplatan igrač došao u Partizan. Bio je to potez njegove karijere jer je na 34 utakmice postigao 28 golova u jednoj sezoni.

Uslijedio je transfer u Olympiakos i baš kada se očekivalo da će to biti dobra odskočna daska za dalje, Đurđević je razočarao i za klub iz Pireja nije odigrao onako kako se očekivalo.

Pošto je pao u drugi plan, Đurđević je odlučio ponovo promijeniti klub s tim što je ovoga puta napravio korak unazad. Skrasio se u španskoj 2. ligi, u ekipi Sportinga iz Gijona koja je za njegove usluge platila 2.5 miliona eura. Interesantno, Đurđević je za identičan iznos i stigao u Pirej.

Ako mu je neka utjeha, Đurđevićev transfer u Sporting je postao najskuplje pojačanje ovog španskog tima u historiji dugoj sto godina, kao i najunosniji potpis ovog ljeta u Segundi. U novom klubu će ga trenirati Ruben Baraja, nekada poznati fudbaler Valencije.

Top Komentari

BosnaZmaj
Cetnik !!!!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi