Do jučer u Manchester Cityju, a danas na probi u Beneventu

Bacary Sagna spašava karijeru u italijanskom "fenjerašu"

Do jučer u Manchester Cityju, a danas na probi u Beneventu

Proteklih 10 godina je teško bilo zamisliti jednog kolo Premier lige, a da se na nekom od terena širom Engleske ne pojavi i pouzdani Bacary Sagna.

Ipak, ovaj iskusni desni bek nije uspio pronaći željeni angažman nakon što mu je proteklog ljeta istekao ugovor sa Manchester Cityjem, pa je sada odlučio pronaći spas svoje karijere u italijanskoj seriji A, i to na njenom dnu.

Nakon što proteklih pola godine niko nije bio zainteresovan za njegove usluge, sada je Sagna počeo pregovore sa italijanskim "fenjerašem" Beneventom.

Naime, njegovi menadžeri su ga pounudili Beneventu, a čelnici ovog kluba su odlučili da vrijedi početi pregovore nakon kojih bi se 34-godišnji Sagna mogao priključiti ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, čini se da ni u Beneventu nisu sigurni da Sagna još uvijek ima ono što je potrebno da bi igrao na vrhunskom nivou, pa su odlučili da će nekadašnji francuski reprezentativac prvo morati proći probni period sa ekipom.

Bacary Sagna je 2007. godine stigao u Arsenal iz Auxerrea, da bi nakon sedam godina na Emiratesu dres Topnika zamijenio dresom Manchester Cityja. Etihad je napustio po isteku sezone 2016/2017, a posljednju takmičarsku utakmicu je odigrao još u maju prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi