Lazio pregazio Chievo, Benevento bez bodova u Bologni

Serija A, 21. kolo

Lazio pregazio Chievo, Benevento bez bodova u Bologni

Danas se širom Italije igraju utakmice 21. kola Serije A, a od 15.00 sati je odigrano šest mečeva. Najzanimljivije je bilo u Rimu gdje su gledatelji vidjeli šest golova, a Lazio je pobijedio Chievo sa 5:1. 

Nebesko plavi su poveli sa 1:0 u 23. minuti golom Alberta, ali samo dvije minute kasnije Pucciarelli je izjednačio rezultat za goste. Do kraja prvog dijela susreta Lazio je ponovo stigao do vodstva i to preko Sergej Milinković-Savića. Ipak, loše vijesti za domaćem stigle su samo dvije minute nakon tog gola jer je prvi strijelac tima Ciro Immobile morao izaći iz igre zbog povrede.

U nastavku susreta domaći su se raspucali i postigli su tri gola. Strijelci su bili Milinković-Savić u 68. minuti, Bastos u 84. i Nani u 87. Lazio je trenutno 3. na tabeli sa 43 boda, ali i sa utakmicom više od Intera koji se nalazi na 4. poziciji.

Od ostalih utakmica treba spomenuti i poraz Beneventa u gostima od Bologne rezultatom 3:0. Benevento je imao niz oid dvije vezane pobjede, ali današnji poraz bi im mogao i presuditi u borbi za opstanak. Sampdoria je pobijedila Fiorentinu sa 3:1, Sassuolo i Torino su podijelili bodove odigavši 1:1, baš kao i Udinese i SPAL, dok je Crotone pregazio Veronu u gostima sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi