Dobar derbi u Humskoj i remi Partizana i Zvezde
FOTO: Starsport

Zakarić odigrao cijeli meč

Dobar derbi u Humskoj i remi Partizana i Zvezde

Ekipe Partizana i Crvene zvezden podijelile su večeras bodove u humskoj odigravši u 9. kolu srbijanske Super lige neriješeno 1:1. 

Bio je ovo 158. derbi vječitih rivala, a Partizan je i četvrti put zaredom ostao bez pobjede.

Domaći su bili bolja ekipa u prvom poluvremenu. Konstantno su prijetili golu ljutog rivala, a to im se isplatilo u 33. minuti kada je Gomes pogodio mrežu Borjana i to nakon sjajne solo akcije. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku susreta Partizan ponovo prvi prijeti, ali prečka je spasila Zvezdu nakon udarca Pantića. Od tog trenutka gosti su se malo trgnuli, pa su u 58. minuti zaprijetili preko Bena čiji udarac brani Stojković.

Kasnije se ušlo u nešto mirniji period sve do 73. minute kada je Zvezda izjednačila. Nakon jednog centaršuta Bena Boakye je bio najviši u skoku, njegov udarac je odbranio Stojković, ali sudac je pokazao da je lopta prešla gol liniju. Iz Partizana su protestvovali, ali gol je ipak priznat.

Do kraja meča nije bilo većih šansi, pa je ostalo 1:1. Zvezda je još uvijek lider na tabeli sa 22 osvojena boda, dok je Partizan ostao treći sa dva boda manje i mečem više.

Bh. reprezentativac Goran Zakarić odigrao je cijeli meč za domaću ekipu. 

Srbijanska Superliga, 9. kolo:

Partizan - Crvena zvezda 1:1

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi