Dobar s loptom, ali s mozgom na vi: Bivši fudbaler Rome ide u zatvor

Zbog niza oružanih pljački

Dobar s loptom, ali s mozgom na vi: Bivši fudbaler Rome ide u zatvor

Teme:

Kada je u januaru 2016. godine stigao u Romu iz Brescije za tri miliona eura, malo ko je očekivao da će dvije godine kasnije Ismail M'Haidat završiti u zatvoru.

Ovaj marokanski veznjak nikada nije odigrao niti jednu utakmicu za Romu i redom je odlazio na posudbe u Ascoli, Vicenzu, Olhanense i Westerlo, a upravo je u Belgiji i upao u loše društvo koje ga je na kraju i koštalo.

Belgijski i italijanski mediji javljaju da je 22-godišnji M'Haidat jučer uhapšen zbog niza oružanih pljački i sada mu predstoji robija. Jasno je da posljednja dešavanja znače i kraj njegove fudbalske karijere, koja je mnogo obećavala.

Ismail M'Haidat je oduvijek važio za problematičnog momka, a prvo neprijatno iskustvo imao je već kao 12-godišnjak kada je izbačen iz omladinske akademije Twentea. Ako nije bio dobar 'u glavi', bio je dobar sa loptom i zahvaljujući tome je brzo otišao u Crystal Palace, pa u Anderlecht i u Bresciju. Dobio je nekoliko šansi da se promijeni, ali uzalud.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni u jednom klubu se nije zadržavao dugo, a Westerlo ga je otjerao nakon samo četiri mjeseca. Kasnije je s njim ugovor raskinula i Roma, za koju je trebao biti vezan do ljeta ove godine.

Ismail ide u zatvor, a zanimljivo je da njegov mlađi brat Rachad (7) također igra fudbal i to za najmlađe selekcije Juventusa. Ako ne krene bratovim stopama, možda i bude nešto od njega...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi