Dobija li BiH trenera za velike stvari? Danas je ostvario još jednu važnu pobjedu

Godinu završio pobjedom

Dobija li BiH trenera za velike stvari? Danas je ostvario još jednu važnu pobjedu

A. Čaušević

Kalendarska godina je na izmaku i mnogi klubovi su danas odigrali svoje posljednje mečeve u 2019. godini. Među njima je i Jahn Regensburg kojeg s klupe vodi bh. trener Mersad Selimbegović. 

Selimbegović je početkom sezone postao šef stručnog štaba ovog drugoligaša i za sada mu ide odlično u njemačkoj Cvajti.

U posljednjem meču ove godine Regensburg je na gostovanju pobijedio Bochum, nekada stabilnog Bundesligaša i jednog od najstarijih njemačkih klubova osnovanog 1878. godine.

Regensburg je slavio rezultatom 2:3. Gosti golovima Stolzea i Albersa u 15. i 32. minuti poveli s 0:2, Ganvoula je u 42. minuti vratio domaće u igru.

U nastavku po jedan gol na obje strane. Stolze svojim drugim pogotkom na meču gostima ponovo donosi prednost od 1:3, da bi u 83. minuti Losilla zabio za konačnih 2:3.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Tako je Regensburg 2019. godinu završio na odličnom 7. mjestu i učinkom od 26 bodova uz omjer od sedam pobjedam, pet remija i šest poraza.

Selimbegović je u BiH igrao za Žepče i Željezničar odakle je 2006. godine prešao u Regensburg gdje je po okončanju igračke karijere počeo da se bavi trenerskim poslom.

Top Komentari

United_HZ
E Jes i bohum neki jak protivnik ja konto lik srušio Hamburg ili štutgart
2 21
MaDaj
Komentariše se kao Ovaj tip je los jer je 8mi u cvajti... A bazdarevic ispada iz 2 lige francuske i on je trener svih trenera hahahahaha
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi