"Dobijao sam batine od Mandžukića, Guardiola ga je smirivao"
Foto: EPA

Bivši defanzivac Bayerna se prisjetio

"Dobijao sam batine od Mandžukića, Guardiola ga je smirivao"

Trening sa Marijem Mandžukić sa bivšeg fudbalera Bayerna Jana Kirchhoffa značio je - bol.

Kirchhoff je važio za veliku njemačku nadu, Bayern ga je doveo 2013. godine iz Mainza kao nekoga ko bi trebao držati zadnju liniju, ali u njegovom razvoju je nešto pošlo krivo.

Vrlo brzo Kirchhoff je napustio Bayern i u međuvremenu završio u tamošnjoj 3. ligi, tačnije u Uerdingenu, no vremena provedenog u redovima njemačkog šampiona i danas se prisjeća.

Prva asocijacija mu je - Mario Mandžukić.

"Trening utakmica protiv Mandžukića je značila bol. Uvijek je išao maksimalno, kad god bih želio ispucati loptu, on bi mi bio na nozi. Ne samo meni, svim defanzivcima bi skakao na leđa, čak i na treningu nije podnosio poraze", kroz smijeh je rekao Kirchhoff, pa nastavio:

"Ja sam defanzivac i na svakom treningu je išao na mene. Bilo je jako teško trenirati s njim. Fizički bi te kažnjavao."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije to, kaže, promaklo ni tadašnjem treneru Pepu Guardiolu.

"Još se sjećam dana kada mu je Guardiola prišao i rekao: 'Možda bi mogao ubaciti u brzinu niže i ne biti tako agresivan na treningu'", dodao je danas 29-godišnji Kirchhoff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi