Dobre igre učinile svoje: Bičakčiću udvostručena cijena

Ibišević ostao na dva miliona, Sancho najvrijedniji

Dobre igre učinile svoje: Bičakčiću udvostručena cijena

Najpopularnija i najrelevantnija stranica za transfere, popularni Transfermarkt, objavio je nove vrijednosti nogometaša koji igraju u Bundesligi.

Od svih nogometaša vrijednost je najviše skočila Jadonu Sanchu, mladiću koji je jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Borussije Dortmund ove sezone, a umjesto dosadašnjih 45 sada vrijedi 70 miliona eura, što ga čini najvrijednijim profesionalcem u ligi.

Istu vrijednost ima i Bayernov napadač Robert Lewandowski, s tim da je prethodno bio deset miliona skuplji, dok se napretkom može pohvaliti Marco Reus (50 miliona eura) iz Borussije koji je ove sezone, barem statistički gledano, u životnoj formi.

Kada su u pitanju bh. nogometaši u Bundesligi, kojih danas i nema kao u prošlosti, cijena se jedino promijenila Erminu Bičakčiću koji umjesto dosadašnja dva sada vrijedi četiri miliona eura. To i ne iznenađuje, ako se uzme u obzir da ovaj defanzivac tokom sezone pruža odlične partije i jedan je od najboljih igrača Hoffenheima koji se ove godine po prvi put okušao i u Ligi šampiona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesligaška legenda Vedad Ibišević, s druge strane, i dalje vrijedi dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi