Dobre vijesti i za Prosinečkog: Memišević strijelac, Groningen sve bliže finalu

Borba za Evropsku ligu

Dobre vijesti i za Prosinečkog: Memišević strijelac, Groningen sve bliže finalu

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Samir Memišević nalazi se u dobroj formi, pa je i večeas odigrao sjajan meč za svoj tim.

Groningen igra play-off za plasman u Evropsku ligu, a večeras je u prvom polufinalnom meču sa 2:1 savladao Vitesse, dok je revanš za tri dana.

Domaći tim stekao je prednost na kraju prvog dijela, kada je Mahi postigao pogodak. U 56. minuti Memišević iz penala povećava na 2:0 i to je bio zaista dobar rezultat za Groningen.

Međutim, Clark u 71. minuti Vitesseu donosi bitan pogodak pred revanš, ali i dalje je Groningen u boljoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pobjednik ovog duela u finalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Heracles - Utreht. Utrecht ima 2:0 i revanš na svom terenu, pa je za sada najbliže finalu.

Što se Memiševića tiče, on je odigrao 90 minuta, odradio je na nivou posao, a uz to se upisao i u strijelce. Njegove igre svakako raduju i selektora BiH Roberta Prosinečkog.

Top Komentari

Mica
hajrovica zvat obavezno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi