Memišević briljira: Ponovo u timu kola
Njegove sjajne igre sasvim sigurno raduju i Roberta Prosinečkog

Postigao pogodak

Memišević briljira: Ponovo u timu kola

Adnan Beganović

Fudbalsko prvenstvo Holandije ulazi u samu završnicu, a Groningen za koji sjajne partije pruža bosanskohercegovački reprezentativac Samir Memišević nalazi se na korak do plasmana u doigravanje za Evropu.

Iako je sredinom sezone bio pri samom dnu tabele Groningen je sjajnim igrama uspio izaći iz krize i samo kolo prije kraja regularnog dijela sezone drži osmo mjesto koje vodi u doigravanje za izlazak na evropsku scenu.

Jedan od najzaslužnijih za tako dobre igre Groningena je i nekadašnji fudbaler Radnika, Samir Memišević, a njegova sjajna izdanja svakako da mogu radovati i selektora našeg nacionalnog tima Roberta Prosinečkog.

I za vikend u susretu 35. kola Memišević je briljirao, a u ubjedljivoj pobjedi Groningena nad Sittardom (3:0) postigao je i pogodak za konačnih 3:0.

Dobra igra bosanskohercegovačkog fudbalera nije ostala nezapažena pa je od portala Sofascore.com i Voetbalinternational.nl uvršten u idealni tim kola.

U posljednjem 36. kolu regularnog dijela prvenstva Groningen gostuje kod Emmena i ukoliko osvoji tri boda plasirat će se u dogravanje za izlazak na evropsku scenu.

Memišević je tek produžio ugovor sa Groningenom, ali na ljeto ćemo ga gledati u drugom klubu?

Bh. reprezentativac Samir Memišević nedavno je produžio ugovor s Groningenom, što je sinoć potvrdio ovaj klub, no svejedno bi mogao napustiti isti.

Memišević je nakon sjajnih partija dobio novi ugovor u Groningenu za još dvije godine prema kojem je najplaćeniji igrač kluba, ali kako saznajemo od izvora bliskih igraču, u ugovor je ugrađena klauzula prema kojoj može ići ukoliko neki od klubova pošalje ponudu sa određenim ugovorom zagarantovanim obeštećenjem.

S obzirom da Memišević igra u životnoj formi, sve je više interesanata za njegove usluge.

Kako nam tvrde izvori bliski samom fudbaleru, najviše upita dolazi iz Španije, Njemačke i Rusije.

Nezvanično, skauti brojnih klubova iz spomenutih zemalja već nekoliko zadnjih sedmica prate igre Memiševića, pa je tako bilo i jučer kada su igrali protiv Ajaxa, te su i više nego zadovoljni napustili stadion.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bivši igrač Slavena, Slobode i Radnika bio je najbolje ocijenjeni igrač Groningena u duelu s prvakom, te je iznudio cveni karton nakon duela s Huntelaarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi