Sarri govorio o Pjaniću i odmah otkrio šta je spremio za njega

Novi trener Juventusa

Sarri govorio o Pjaniću i odmah otkrio šta je spremio za njega

Novi trener Juventusa Maurizio Sarri obratio se novinarima na današnjoj press konferenciji. 

Sarri je u Juventus stigao prije nekoliko dana iz redova Chelseaja, a na današnjoj pressici je rekao kako je izabrao Juventus zato što nikada nije vidio takvu odlučnost.

"Sretan sam što sam ovdje", rekao je Sarri, a zatim je otkrio zašto je otišao iz Napolija u Chelsea, iako je veliki navijač kluba.

"Jednostavno morate imati pravilno razmišljanje. Volim Napoli, tamo sam rođen, ali imao samo određene sumnje u budućnost. Nisam želio odmah prihvatiti ponudu iz Italije, a sada imam i odlično iskustvo iz Premier lige", rekao je Sarri i nastavio je:

"Kada me je Juventus kontaktirao, osjećaj je bio nevjerovatan. Nikad nisam vidio toliku odlučnost nekog kluba da angažuje trenera. Bili su odlučni i uvjerljivi".

Također, Sarri je govorio i o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću. Kazao je kako bi volio vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moj način razmišljanja o fudbalu je drugačiji. Moram razumjeti kako ga implementirati sa produktivnošću. Moram razumjeti koliko mogu unijeti svojih stvari, a koliko ostaviti prostora igračima. Volio bih vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču, ali onda čitav tim mora biti organizovan tako da bi se to desilo. U posljednjih 30 metara ostavljam puno slobode igračima. Svaka ekipa je kao dijete. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, a pobjeđivati više nego do sada će biti jako teško", rekao je Sarri.

Podsjetimo, Maurizio Sarri je na klupi Juventusa naslijedio Maxa Allegrija, a sa svojim novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Bola Jesi li normalan 150 Pasova po utakmici
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi