Dogovora još nema: Koliko miliona dijeli Džeku od Rome?

Napadač napušta Vučicu

Dogovora još nema: Koliko miliona dijeli Džeku od Rome?

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Iako je dogovorio lične uslove s Interom Edin Džeko će još neko vrijeme sačekati na potpis za milanski klub.

Iskusni napadač će poslije četiri godine napustiti Romu te će mu prema svemu sudeći naredno prebivalište biti Milano. Posljednjih dana pojavilo se nekoliko verzija vezanih za pregovore između dva kluba.

Koliki značaj ima ovaj transfer govori i činjenica da mu italijanski mediji posvećuju ogromnu pažnju te da se svakodnevno pojavi neka nova informacija.

Prema Gazzetti dello Sport plan kluba s Meazze je da za Džeku ponudi 13 miliona eura te u transfer uključi nekog od mladih igrača.

Gianluca Di Marzio tokom sedmice obavi sastanak između dva kluba kako bi se posao i konačno završio. Roma Džekin igrački karton procjenjuje između 10 i 12 miliona eura.

Corriere dello Sport je danas donio i treću verziju prema kojoj Džeku od potpisa za Nerazzurre dijeli iznos između sedam i osam miliona eura.

Inter je spreman platiti 12 ili 13 miliona, dok Roma traži 20 miliona. Rimski list je potvrdio da bi u posao trebao biti uključen i jedan mladi igrač. Dvije strane bi se trebale sastati uskoro i završiti posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je odavno dogovorio lične uslove s Interom, međutim i tu stvari nisu poprilično jasne. Prema nekim izvorima kapiten bh. reprezentacije bi trebao potpisati trogodišnji, a prema nekim dvogodišnji uguvor.

U međuvremenu popularni Dijamant se reprezentacijom BiH priprema za veoma važne utakmice kvalifikacija protiv Finske i Italije te je za nadati se da medijske špekulacije neće uticati na njegovu koncentraciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Ne znam zašto ga sami ne pitate kad ste "toliko" dobri novinari
1 0
MirzaBarucic
Haj'mo Dzeko, zabij Finskoj tri komada i zavrsen transfer. Ako neces zbog nas i BIH, zabij zbog sebe :)))
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije