Dogovorili Krunićev transfer: Ako ostanu u ligi, doći će i potpis

I dalje će igrati u Seriji A

Dogovorili Krunićev transfer: Ako ostanu u ligi, doći će i potpis

Admin Čaušević

Među bh. reprezentativcima koji ovog ljeta imaju zagarantovan transfer nalazi se Rade Krunić. 

Krunić igra odličnu sezonu u Empoliju te je prema izvještajima određenih italijanskih medija već dogovorio angažman u novom klubu.

Rai Sport izvještava da će odlični veznjak od naredne sezone nastupati za Genou ukoliko ovaj klub osigura opstanak u Seriji A.

Genoa je 25-godišnjeg Fočaka pokušala dovesti još zimus, međutim pregovori su završeni bezuspješno.

Ipak, klub kojim već duže vremena presjedava kontroverzni Enrico Preziosi je prodajom nekolicine igrača došao do novca kojim će kupiti Krunića.

Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone zabio pet golova i upisao šest asistencija, ali prema svemu sudeć neće uspjeti zadržati Empoli u društvu najboljih.

Bh. reprezentativac se definitivno može smatrati jednim od okrovljenja ovosezonskog izdanja Serije A te svojim kvalitetom zaslužuje igranje u najjačem rangu na Apeninima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rukovodstvo Empolija će nastojati da na Krunićevoj prodaji zaradi što je moguće više novca, a tokom januara se spominjala cifra od 10 miliona eura.

Za Krunića je ozbiljno zainteresovan i Torino koji je veoma blizu da izbori izlazak na euroscenu, ali kako sada stvari stoje Genoa je bila konkretnija i ozbiljnija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi