Krunića čeka transfer karijere?

Izvjestan odlazak iz Empolija

Krunića čeka transfer karijere?

Sjajne partije koje Rade Krunić pruža u dresu Empolija ne prolaze nezapaženo.

Reprezentativac BiH se prometnuo u jednog od najboljih igrača Empolija, iz kola u kolo igra sve bolje, a sve to za rezultat je donijelo interesovanje brojnih klubova i izvjesno je da ćemo od ljeta Krunića gledati u drugoj sredini.

Takav rasplet nedavno je nagovijestio i Empolijev predsjednik Fabrizio Corsi, a kao sljedeća stanica u Krunićevoj karijeri sada se pominje turski velikan Fenerbahče, koji je uveliko u potrazi za pojačanjima kako se ne bi ponovila još jedna  očajna sezona.

Turci pišu kako je naš fudbaler Fenerbahčeu najprije 'zapao za oko' na meču protiv Armenije (2:1), na kojem je bio i strijelac, a ispred kluba ga je u nekoliko navrata u Italiji promatrao i pomoćni trener Volkan Kazak koji je Krunićevo ime podcrtao debelim markerom u listi za ljetni špšing.

Transfermarkt cijeni Krunića na sedam miliona eura, ali u Fenerbahčeu su spremni da odriješe kesu i plate ga Empoliju i do deset miliona eura, što je svakako cifra koja bi trebala zadovoljiti italijanski tim.

Jasno je kako za Fenerbahče posao oko kupovine Krunića neće biti nimalo lagan, jer se za nekadašnjeg fudbalera Sutjeske iz Foče interesuje još nekoliko klubova poput Napolija, Sampodrije, Torina, a rado bi ga zadržao i Empoli koji mu nudi novi, bogatiji ugovor do 2022. godine.

I Krunić se nada transferu

Priče oko eventualnog transfera ne zaobilaze ni samog Krunića, koji ne skriva kako mu je želja napraviti korak naprijed i zaigrati u nekom od velikana.

"Poželio bih sebi da nastavim ovim putem, da se ne zaustavljam jer sam prezadovoljan svojim napretkom do sada. Svake godine napredujem sve više i hoću da nastavim tim putem. Ako bog da, možda napravim neki korak naprijed“, kazao je Krunić krajem 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni Krunić je postigao pet pogodaka i upisao šest asistencija u 30 odigranih utakmica u Seriji A.

Top Komentari

Samkodk
Ovi nasi novinari zive u osamdesetim ili eventualno devedesetim kakav crni fenerbshce cuj velikan idioti klub propao kao i citava liga zbog ekonomske krize pratite li vi desavsnja glupsoni. Bose sacuvaj nasih novinara.
3 1
mer12
haha ili ide u Napoli ili Torino nije budala da mu karijera propada u Turskoj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi