Dogovorio transfer na ljeto u Chelsea, ali priznati trener ga žali:  "Da sam njegov otac..."

Nkunku je pogriješio?

Dogovorio transfer na ljeto u Chelsea, ali priznati trener ga žali: "Da sam njegov otac..."

E. Škorić

Bivši menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick bio je vrlo kritičan prema Chelseajevom novom pojačanju i smatra da je napravio veliku grešku.

Aktuelni selektor Austrije i bivši sportski direktor RB Leipziga prošlu je srijedu pred mikrofonima njemačkog studija ZDF analizirao situaciju u kojoj se nalazi londonska momčad.

Osim toga, izrazio je zabrinutost za Christophera Nkunkua i njegov transfer u Chelsea. Francuz je bio jedan od Rangnickovih igrača dok je bio zadužen za sportsko planiranje Leipziga.

Chelsea je prije nekoliko mjeseci potvrdio transfer francuskog veznjaka za više od 60 miliona eura. On će na Stamford Bridge stići prošlog ljeta, međutim, trenutna situacija u engleskoj ekipi izazvala je sumnju je li to bila ispravna odluka za Nkunkua.

Ranginck je bio vrlo kritičan te je kazao da nije ugodno otići u klub gdje se ne zna ni ko pije, a ni ko plaća.

"Trenutno, nije važno ko dolazi kao trener, ne možete baš nikome preporučiti da ode tamo. Prvo što treba učiniti je uspostaviti neku vrstu strategije i smanjiti ekipu na razumnu veličinu s kojom svaki trener može raditi", rekao je Rangnick.

Ranginck visoko cijeni Nkunkua, smatrajući ga “jednim od trenutno najboljih napadačkih veznjaka” i izrazio je zabrinutost zbog Francuzove odluke:

"Po mom mišljenju, odlučio je prerano prijeći u Chelsea. Zamislite da dođete u klub koji je u stanju u kakvom je sada. Tako izvanredan igrač. Ovo me lično boli u srcu. Da sam ja njegov savjetnik ili njegov otac, trenutno bih bio jako zabrinut".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je trenutno tek 11. u Premier ligi, ispao je iz Lige prvaka i po svemu sudeći neće igrati ni Evropu.

U međuvremenu, Leipzig je četvrti na tabeli i u poziciji je da igra sljedeće izdanje Lige prvaka. Nkunku nastavlja da pruža dobre partije, ali je sada pravo pitanje da li je odlazak u Chelsea pravi potez, no čini se da je sada već kasno za bilo šta promijeniti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi