Skupa igračka američkog biznismena mogla bi završiti u njegovim rukama - Pochettino u pregovorima
Todd Boehly je u pregovorima s nekoliko poznatih trenerskih imena, a obavljeni su razgovori i s Mauricijom Pochettinom (Foto: EPA)

Chelsea traži menadžera

Skupa igračka američkog biznismena mogla bi završiti u njegovim rukama - Pochettino u pregovorima

M. Šljivak

Londonski Chelsea u potrazi je za menadžerom koji će ovu poziciju preuzeti od privremenog rješenja Franka Lamparda. Dosta je kandidata koji se povezuju s engleskim timom, a rukovodstvo tima na čelu s Toddom Boehlyjem razgovaralo je danas i s argentinskim stručnjakom Mauricijom Pochettinom.

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino jedan je od kandidata za upražnjeno mjesto menadžera londonskog Chelseaja. Sky Sports donosi informaciju kako su pregovori s Pochettinom održani.

"Chelsea je održao pregovore s Mauriciom Pochettinom za mjesto menadžera kluba. On je jedan od kandidata za ovu poziciju i odluku o budućnosti će donijeti na kraju ove sezone", navodi Sky Sports.

Pochettino je dakle samo jedan u nizu kandidata za klupu londonskih Plavaca. Trenutni favorit za preuzimanje tima je Nijemac Julian Nagelsmann, a određene informacije tvrde kako je Španac Luis Enrique odustao od posla.

Mauricio Pochettino je posljednji angažman imao u francuskom PSG-u. Tim iz Pariza vodio je od januara 2021. do jula 2022. godine.

Oglasi

Argentinac je samo jedan u nizu brzo potrošenih trenera u PSG-u, a on je najbolje dane proveo na klupi Tottenhama kojeg je 2019. godine uspio uvesti u finale Lige prvaka gdje je poražen od Liverpoola.

Kao menadžer 51-godišnji Pochettino je radio još u Espanyolu i Southamptonu. Povezivao se ranije s brojnim velikanima i vidjet ćemo hoće li on biti novi menadžer Plavaca.

Podsjetimo, Chelsea je ove sezone smijenio Thomasa Tuchela na čije je mjesto stigao Graham Potter. Ipak, nakon skromnih rezultata i njemu je nakon nekoliko mjeseci uručen otkaz, pa je klub ponovo angažovao Franka Lamparda i to kao privremenog menadžera.

U međuvremenu se pregovara s menadžerima i vidjet ćemo ko će u ruke preuzeti skupu igračku američkog biznismena Todda Boehlyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iza Chelseaja je jako loša sezona. Doduše, klub je uspio ući u četvrtfinale Lige prvaka, ali naredne sezone elitno takmičenje se neće igrati na Stamford Bridgeu.

Plavci su trenutno u Premiershipu tek 11. s 39 osvojenih bodova i ulaganja od preko 600 miliona eura bila su uzaludna.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi