Dojučerašnji Cimirotov saigrač zatvorio prelazni rok u Kini

Sjajan posao Standarda

Dojučerašnji Cimirotov saigrač zatvorio prelazni rok u Kini

Prelazni rok u Kini je konačno završen, pa navijači evropskih i svjetskih klubova mogu odahnuti, barem na nako vrijeme. Naime, ljubitelji evropskog fudbala više ne moraju strahovati od odlaska najvećih zvijezda ekipa pod "pritiskom" kineskih miliona.

Posljednji transfer prije zatvaranja prelaznog roka u Kini realizovao je tamošnji superligaš Henan Jianye, pošto je u redove ove ekipe stigao Orlando Sa.

Inače, ovaj portugalski napadač je u Henan Jianye stigao iz belgijskog Standard Liegea, ekipe čiji je član od ove zime i bh. veznjak Gojko Cimirot.

Orlando Sa je, navodno, sa kineskom ekipom potpisao trogodišnji ugovor vrijedan tri miliona eura po sezoni, dok će Standard od ovog transfera zaraditi ukupno osam miliona eura.

Inače, Orlando Sa je u Standard stigao kao slobodan igrač 2016. godine nakon epizode u Maccabi Tel Avivu, tako da su Belgijanci ovim transferom napravili odličan posao i dobro zaradili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi