Cimirot sa Standardom u borbi za prvi trofej

Tim iz Liježa u finalu Kupa

Cimirot sa Standardom u borbi za prvi trofej

M. Šljivak

Fudbaleri Standarda iz Liježa plasirali su se u finale belgijskog Kupa. Oni su večeras kao gosti poraženi od Club Bruggea sa 3:2, ali su zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 4:1 ostvarili plasman u veliko finale.

Standard je bolje ušao u meč. Orlando Sa je pogodio u petoj minuti za prednost od 0:1 i u tim trenucima je Club Bruggeu trebalo pravo čudo.

Na kraju se ono nije ni dogodilo. Uspjeli su doduše golovima Vanakena i Diabyja da dođu d 2:1 i da vrate nadu za zadnjih pola sata meča (2:1).

Međutim, Emond je golom u 72. minuti golom za 2:2 osigurao plasman dalje Standardu. Sve što su domaći do kraja učinili je gol Clasiea u 76. minuti za pobjedu od 3:2.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Reprezentativac BiH Gojko Cimirot dobio je šansu za igru u 79. minuti i dobro je odradio 15-ak minuta koliko je igrao sa produžetkom.

Protivnik Standarda u finalu biće ekipa Genka koja je u dva meča eliminisala Kortrijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi