Standard u sjajnom meču savladao Mouscron, Cimirot igrao 90 minuta

Belgijski šampionat

Standard u sjajnom meču savladao Mouscron, Cimirot igrao 90 minuta

Standard Liege je slavio pobjedu danas na domaćem terenu protiv Mouscrona sa 4:3 u fatastičnom meču 26. kola belgijske Jupiler lige.

Sve je počelo u 9. minuti kada je Luyindama pogodio za vodstvo domaće ekipe. Do kraja prvog dijela meča viđen je još samo jedan gol i to u 19. minuti kada je za izjednačenje gostiju pogodio Awoniyji.

U nastavku meča viđena je prava golijada. Prvo je domaća ekipa došla do novog vodstva preko Pocognolija u 47. minuti, ali gosti se ponovo vraćaju u meč u 65. minuti golom Rotarija.

Osam minuta nakon toga Standard ostaje sa desetoricom jer je strijelac prvog gola dobio crveni karton, a samo tri minute kasnije Mouscron dolazi do preokreta preko Awoniyja. Kada se mislilo da će gosti doći do punog plijena uslijedio je nevjerovatan preokret domaćih.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Prvo je u 87. minuti Carcela-Gonzalez pogodio za 3:3, da bi dvije minute kasnije Duje Čop donio tri boda domaćinu.

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot igrao je cijeli meč za domaće.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi