Kako je saigrač Cimirotu upropastio debi iz snova?

Bh. fudbaler ima za čime žaliti

Kako je saigrač Cimirotu upropastio debi iz snova?

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot jučer je debitovao za Standard iz Liježa i to u velikom derbiju protiv Anderlechta, koji je završen rezultatom 3:3.

Cimirot je na svom debiju pružio odličnu partiju i belgijski mediji su ga svrstali među bolje pojedince susreta, a malo je nedostajalo da svoj prvi nastup za Standard pamti i po prvom golu.

Igrao se 58. minut kada je naš fudbaler postigao gol, ali je on poništen nakon konsultacija glavnog i pomoćnog suca. Na prvu se činilo da je pogodak regularan, Cimirot ga je čak i proslavio, ali ispostavilo se da je slavlje bilo uzaludno.

Najveći krivac za to je Duje Čop, hrvatski fudbaler iz Standarda koji je u trenutku kretanja lopte ka golu pokazao namjeru da je dotakne. Čop je bio u nedozvoljenoj poziciji, a prema jasnim sudijskim pravilima, njegova namjera da učestvuje u akciji bila je dovoljna da se gol poništi.

Predsjednik sudijske komisije Jupiler Lige Johan Verbist je izjavio da je Cimirotov gol opravdano poništen i da su Delferiere i pomoćnik De Neve donijeli pravu odluku jer je Čop ometao golmana Anderlechta Selsa. Upravo je pomoćni sudac dobio posebne pohvale Verbista za svoju reakciju u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Cimirotov poništeni gol možete pogledati na 6:35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi