Dojučerašnji fudbaler Lokerena novi klub traži na LinkedInu

Nakon bankrota i gašenja

Dojučerašnji fudbaler Lokerena novi klub traži na LinkedInu

Teme:

Lokeren je prije nekoliko godina igrao grupnu fazu Lige Evrope. Ti dani se, međutim, čine kao davna prošlost.

Ispao je u međuvremenu Lokeren iz belgijske elite, a kriza izazvana pandemijom novog koronavirusa vjerovatno je bila kap koja je prelila čašu za klub iz Flandrije.

Lokeren nije uspio pronaći novog finansijera koji bi vratio dugove, pa je klub prije dva dana zvanično proglasio bankrot i ugasio se.

I bez posljednje krize Lokeren je bio u teškoj situaciji, a sada su igrači koji su branili boje belgijskog kluba ostali bez posla - nakon što nekoliko mjeseci nisu primali plate.

Jedan od njih, Stefano Marzo, je odlučio novi klub potražiti preko LinkedIna, online biznis servisa.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Danas je donijeta odluka o sudbini Lokerena. Klub je bankrotirao. Tradicionalni klub koji nestaje. Za mene je period nesigurnosti završen i mogu u potpunosti da se fokusiram na novi izazov, kojeg mogu započeti odmah s obzirom da sam slobodan igrač. Mentalno i fizički sam i više nego spreman", napisao je Marzo na LinkedInu.

Nije 29-godišnji desni bek prvi fudbaler koji se na sličan način odlučio tražiti novi klub. Ipak, teško da će se klubovi otimati za njega s obzirom da je u sezoni 2019/2020 u drugoj belgijskoj ligi upisao tek jedan nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti