Dok čeka Griezmanna, Barcelona poslala ponudu za još jednog napadača
Gomez je bio želja Barcelone i u januaru, ali ga Celta nije željela prodati jer se borila za opstanak

Katalonci ne žele ništa prepustiti slučaju

Dok čeka Griezmanna, Barcelona poslala ponudu za još jednog napadača

S. Pašalić

Barcelona se ovog ljeta želi pojačati na poziciji napadača, a svi su uvjereni da će to biti Antoine Griezmann iz Atletico Madrida.

Dok se čeka rasplet situacije oko Francuza, katalonski tim trenutno radi na dovođenju još jednog napadača, ali trenutno bez uspjeha.

Kako piše Diario Sport, Barcelona je poslala ponudu Celti za Maxija Gomeza od 25 miliona eura, ali klub iz Viga je to ekspresno odbio i traži najmanje 40 miliona.

22-godišnji Urugvajac je ove sezone odigrao 35 utakmica u LaLigi i postigao je 13 golova, a u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 50 miliona eura.

Ovo nije prvi put da je Barcelona pokazala interes za ovog napadača s obzirom da ga je i u januaru željela dovesti, ali Celta ga ni po koju cijenu nije htjela pustiti jer se borila za opstanak.

Pored Barcelone interes za njega su pokazali i Tottenham, West Ham i Liverpool. Da je Celta ispala u drugu ligu, neko od ovih klubova je mogao dobiti Gomeza za 25 miliona, međutim kako je klub iz Viga osigurao opstanak niko ga neće moći dovesti za manje od 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi