"Dok je bio u Barceloni Adama Traore je dobio ponudu da promijeni klub, ali i sport"

Ostao vjeran fudbalu

"Dok je bio u Barceloni Adama Traore je dobio ponudu da promijeni klub, ali i sport"

E. Čaušević

Adama Treore je trenutno u centru pažnje engleske javnosti nakon odličnih igara u dresu Wolverhamptona.

Traore je prošao omladinsku školu Barcelone, ali na Camp Nou nije dobio pravu šansu za dokazivanje. Nakon nekoliko sezone u Middlesbroughu na ljeto 2018. godine stigao je u Wolverhampton za 20 miliona eura.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je imao nekoliko jako dobrih izdanja ove sezone čime je privukao interes nekoliko klubova. No, Traore se u centru pažnje nalazi i zbog svog nevjerovatnog izgleda i svojih mišića.

Njegov saigrač Romain Saiss otkrio je za španske medije da je Traore čak imao ponudu da promijeni klub, ali i sport i da se posveti američkom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Radimo zajedno u teretani i dosta se družimo. Na treningu zaiste nikada ne diže tegove ili slično. Možda ima neku tajnu sobu u kojoj to radi, ali ga niko nikad nije vidio s tegovima u ruci. Otkrio mi je da je imao ponudu iz NFL-a dok je igrao u Barceloni. Tri tima su ga željela i govorili su mu da ima idealni građu za američki fudbal, ali on je to odbio. Mnogima je nevjerovatno koliko je brz i eksplozivan na terenu, a izgleda tako ogromno", izjavio je Saiss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi