Pristao na uslove koje mu nude: Cutrone se nakon samo šest mjeseci vraća u Italiju

Napušta Wolverhampton

Pristao na uslove koje mu nude: Cutrone se nakon samo šest mjeseci vraća u Italiju

E. Čaušević

Patrick Cutrone je ljetos odlučio napustiti Milan i karijeru nastaviti u engleskom Wolverhamptonu.

Cutrone je prethodne dvije sezone bio otkriće u Milanu, te su mnogi bili iznenađeni što ga je klub prodao prošlog ljeta. Ovaj 22-godišnji napadač otišao je u Wolverhampton, a Rossoneri su od njegove prodaje zaradili 18 miliona eura.

U dosadašnjem dijelu sezone Cutrone je za engleski klub odigrao 24 utakmice i postigao je tri gola, ali se špekuliše da bi nakon samo šest mjeseci mogao napustiti Englesku.

Italijanski mediji objavili su danas da se Cutrone želi vratiti u Italiju, ali ne u Milan. Mladi napadač je u pregovorima s Fiorentinom koja je pokazala veliku želju da dovede Cutronea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fiorentina želi dovesti ovog napadača na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, ali u Wolverhamptonu baš i nisu saglasni s tom ponudom.

Engleski klub želi da Fiorentina bude obavezna kupiti Cutronea na ljeto i to za 20 miliona eura. Cutrone je već pristao na ponudu Fiorentine i sada žeka da se klubovi dogovore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti