"Dok si fudbaler smatraš se nedodirljivim, ali ja sam mislio da ću umrijeti"
Jose Enrique je bio u velikom šoku kada mu je u maju 2018. godine otkriven zloćudni tumor na mozgu. Uslijedila je velika bitka koju je na kraju uspio da dobije (Foto: Instagram)

Jose Enrique o borbi protiv tumora

"Dok si fudbaler smatraš se nedodirljivim, ali ja sam mislio da ću umrijeti"

M. Šljivak

Španski fudbaler Jose Enrique (33) morao je završiti karijeru zbog povrede koljena u septembru 2017. godine.

Međutim, prava borba za ovog fudbalera počela je osam mjeseci kasnije kada mu je otkriven tumor na mozgu i nakon toga je počela borba za život.

Prijetio mu je gubitak vida zbog tumora u lijevom oku. Proces oporavka nakon operacije bio je dugotrajan, a danas 33-godišnji Enrique je u razgovoru za The Times otkrio šta mu se dešavalo i o čemu je razmišljao tokom najtežeg životnog ispita.

"Pokušavao sam da budem pozitivan. Prethodna iskustva sa povredama su me pripremila za ono što mi se dogodilo, pa sam čak lakše prihvati da imam tumor, nego da okončam karijeru", rekao je Enrique, te je dodao:

"Kada sam čuo da je tumor zlođudan, prvo što sam pomislio je da ću umrijeti. Dok si fudbaler smatraš se nedodirljivim, jer si u dobroj formi, ali kada se nešto kao što je ovo desi, doživiš ogroman strah", istakao je nekadašnji fudbaler Celte, Villarreala, Newcastlea, Liverpoola i Zaragoze, gdje je završio karijeru.

Djevojka Amy mu bila velika podrška

Sa španskim fudbalerom je konstantno bila i njegova djevojka Amy. Sa njom je podnio sve mnogo lakše.

"To mi je promijenilo život. Čak i ako vam ljekar kaže da ne brinite i da je to bezopasan tumor, ne vjerujete i mislite kao da ćete već sutra umrijeti. Za neke ljude je to rak i širit će se svuda", ispričao je Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zastrašujući je trenutak kada čujete riječ tumor. Sjećam se da sam bio u bolnici sa djevojkom Amy i tresli smo se. Nikada se nisam tako potresao kao tog dana. Rekli su mi da imam možda tumor od rođenja, možda već 20 ili 25 godina i da je tu možda dugo", istakao je on.

Jose je nakon završetka fudbalske karijere ostao u ovim vodama. Trenutno se bavi menadžerskim poslom i pokušava da pomogne mladim igračima da ostvare što bolje karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi