Rumuni u finišu slomili Farska Ostrva, velika pobjeda Danske nad Švicarskom
(Foto: EPA)

Kvalifikacije za EP

Rumuni u finišu slomili Farska Ostrva, velika pobjeda Danske nad Švicarskom

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Rumunije pobijedila je kao gost Farska Ostrva sa 0:3.

Uz dosta muke je ova selekcija stigla do trijumfa. Domaća selekcija je igrala zaista odlično u defanzivi, ali su poklekli u posljednjih 15-ak minuta.

Rumune je u vodstvo doveo George Puscas pogotkom za 0:1 u 74. minuti, da bi na 0:2 povećao Mitrita u 83. minuti meča. Keseru je u nadoknadi pogodio za 0:3.

Selekcija Rumunije je došla do 13. boda i do kraja kvalifikacija će voditi veliku bitku sa Švedskom i Norveškom za plasman na Euro.

Važan trijumf u borbi za Euro upisala je Danska protiv Švicarske. Na legendarnom Parkenu u Kopenhagenu domaća selekcija je slavila sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedini gol na meču viđen je u 84. minuti. Nakon sjajne akcije pogodio je Yousuf Poulsen za 1:0 i pobjedu.

Danska je sada izjednačena po bodovima sa Irskom (12), dok je Švicerska treća sa utakmicom manje, ali i četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi