Doktor Nemec strahuje za Pjacin oporavak

Operacija zakazana za danas

Doktor Nemec strahuje za Pjacin oporavak

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca će danas ići na operaciju prednjih križnih ligamenata, koju je zadobio za vrijeme prijateljske utakmice Hrvatske i Estonije.

Mladi fudbaler Juventusa će zbog povrede propustiti ostatak sezone, a još uvijek nije precizirano koliko će tačno odsustvovati.

O tome je govorio poznati hrvatski doktor Boris Nemec, koji je u razgovoru za 24sata poručio kako strahuje za njegov oporavak jer se "samo 55% igrača vrati na svoj prijašnji novi nakon ovakve povrede".

"Pjaca je u dobrim rukama jer će ga operisati doktor Mariani, a metoda kojom se on koristi igračima omogućava da se na teren vrate nakon četiri - četiri i po mjeseca. Međutim, preporuka FIFA-e govori da nakon takvih povreda oporavak traje sedam do osam mjeseci. Igračima koje sam ja operisao nisam dopuštao igrati utakmica ako nije prošlo šest mjeseci", rekao je Nemec, te dodao:

"Ako se požuri s povratkom, onda se povreda može pogoršati. Kod prednjih križnih ligamenata je vjerovatnoća od ponavljanja takve povrede od tri do pet posto".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Doktor Nemec je dodao da će Pjaca za tri mjeseca biti u stanju da trči pravo, ali ne i da mijenja smjer.

Marko Pjaca je ove sezone za Juventus nastupio na 14 utakmica u Seriji A, gdje još uvijek čeka na prvijenac, a jedini gol za Juventus je postigao u Ligi prvaka protiv Porta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi