Dolazi li Buffon s Italijom u Zenicu? Legendarni golman je bio jasan

Sjajno brani i u 42. godini

Dolazi li Buffon s Italijom u Zenicu? Legendarni golman je bio jasan

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Italije na domaćem terenu te će gostovati Lihtenštajnu. 

U italijanskoj javnosti počele su se špekulisati o mogućem povratku Gianluigija Buffon u selekciju Azzurra. Roberto Mancini je ponovo otvorio vrata njemu i Danieleu De Rossiju kao posljednjim aktivinim članovima iz generacije koja je 2006. godine bila prvak svijeta.

Ipak, iako odlično brani i u 42. godini Buffon se nema namjeru vraćati u reprezentaciju Italije i samim tim nećemo ga vidjeti u Zenici 15. novembra kada se igra susret BiH - Italija.

"Mislim da u ovom trenutku moj mogući povratak u reprezentaciju nema nikakve veze s bilo čim. U toku je projekat podmlađivanja čiji se plodovi već ubiru", rekao je Buffon.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani su se već plasirali na EURO nakon što su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija upisali sve pobjede.

Inače, Buffon je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Italije. Na golu Azzurra je stajao ukupno 176. puta, posljednji put u martu 2018. godine u pobjedi nad Argentinom 2:0.

Top Komentari

Alosman_Pacino
Taman posla, nogu slomit na oranici
0 4
pipun
E moj Gigi, pa gdje ces bolan Zenicu propustit... :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi