Mancini protiv Bosne i Hercegovine ima priliku ispisati historiju, ali ne razmišlja puno o tome
Iako to nije rekao, Mancini sigurno želi da njegovo ime ostane zapisano u historiji nogometa u Italiji

Italija ima devet pobjeda zaredom u svim takmičenjima

Mancini protiv Bosne i Hercegovine ima priliku ispisati historiju, ali ne razmišlja puno o tome

S. Pašalić

Italija je sinoć ubjedljivo slavila protiv Lihtenštajna sa 5:0 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tako su izabranici Roberta Mancinija upisali i osmu pobjedu u ovim kvalifikacijama i tako produžili svoj niz pobjeda u svim takmičenjima koji je sada na broju devet.

Ova reprezentacija Italije je sada izjednačila rekord one iz sezone 1938/1939 koja je također imala devet pobjeda zaredom i koju je vodio Vittorio Pozzo, a ukoliko Mancini u narednom kolu protiv Bosne i Hercegovine također slavi, srušit će ovaj rekord.

Mancini je sinoć nakon završetka meča protiv Lihtenštajna govorio o igri svog tima, ali i rekordu koji je izjednačio.

"Bilo je prirodno s toliko promjena da nam je nedostajala konzinstentnost. Bilo je pozitivnih stvari, druge stvari koje možemo poboljšati, ali glavno je pitanje bilo što su ovi igrači prije radili zajedno", rekao je Mancini nakon što je promijenio deset igrača u odnosu na meč sa Grčkom u subotu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ako su El Shaarawy i Di Lorenzo ovdje, to je zato što vjerujemo u igrače. Kad stignemo do juna, nažalost nas može biti samo toliko, a to znači da će neki talentovani igrači morati ostati kod kuće. Vidjet ćemo kako će to ići"

"Lijepo je izjednačiti Pozzoov rekord pobjeda, ali radije bih izjednačio njegov rekord o osvajanju dva Svjetska kupa!", dodao je Mancini.

Top Komentari

BJB1
Nemora ni ramisljat kad ce pobijediti s kojim god igracima dodje! Kvota na tale ce vjerovatno bit 1,05
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi