Doll: Imamo samo jedan cilj, a to je plasman u 3. pretkolo

Optimizam u redovima mađarske ekipe

Doll: Imamo samo jedan cilj, a to je plasman u 3. pretkolo

Najtrofejniji bosanskohercegovački fudbalki klub Željezničar sutra će na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati revanš susret 2. pretkola Evropa lige protiv mađarskog Ferencvaroša.

Željezničar je u prvom susretu slavio s minimalnih 1:0, a Mađari su u Sarajevo stigli po osvetu. Iako su poraženi na domaćem terenu uvjereni su u pozitivan ishod meča, a iskusni Gabor Gyomber tvrdi da njemu i njegovim saigračima u prvom ssusretu sreća nije bila saveznik. 

"Očekuje nas teška utakmica. Atmosfera će sasvim sigurno biti sjajna i to nas raduje. Želimo porpaviti realizaciju i ako to uspijemo možemo se nadati dobrom rezultatu. Što se tiče prve utakmice mogu samo reći da Željezničar nismo potcijenili, jednostavno nam je ssreća okrenula leđa", izjavio je Gyomber.

Na današnjoj press konferenciji na Koševu novinarima se obratio i trener mađarske ekipe Thomas Doll.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo odigrati mnogo bolje nego li smo igrali u prvoj utakmici. Imamo samo jedan cilj, a to je plasman u narednu fazu takmičenja. Želimo popraviti realizaciju i plasirati se u 3. pretkolo", između ostalog je istakao Doll.

Podsjetimo, duel Željezničara i Ferencvaroša igra se sutra od 18:00 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.