Domaćini sigurni, Iskra pobjegla na +4

9. kolo Druge lige FBiH grupa Zapad

Domaćini sigurni, Iskra pobjegla na +4

Samir Mlaćo

Ovog vikenda igrani su susreti 9. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a domaćini su slavili u pet susreta, dok je jedan završen remijem.

Iskra je sa 2:0 golovima Eldara Omerinovića i Elvedina Nebića bez većih problema savladala Ključ dok je drugoplasirani FK Vitez poražen u Busovači sa 2:1. Busovača je povela preko Mirze Sejmena, ali je najbolji strijelac lige i kapiten Vitežana Admir Zukan do poluvremena poravnao na 1:1. Konačnih 2:1 djelo je rezerviste Edina Brkića u 73.minuti.

Vitez iz Bužima sa 2:1 savladao je Bratstvo, a dvostruki strijelac za Bužimljane bio je Ademir Šahinović. Za goste je pogodio Nedžad Mujagić.  

Radnik iz Donjeg Vakufa  je sa 3:1 nadigrao Krajišnik iz Velike Kladuše uz het trick Edina Smajlovića. Počasni pogodak za goste djelo je Edina Alibegića.  Sigurno pobjedu upisala je i momčad Kiseljaka nad slabašnim Podgrmečom iz Sanskog Mosta. Završilo je 4:1, a strijelci za domaće bili su dva puta Ajdin Grošo te po jednom Stefan Bošnjak i Marko Kristić. Za Podgrmeč je pogodio Adnan Karić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedini remi viđen je u Turbetu gdje su snage odmjerili Vlašić i Sloga iz Bos.Otoke (1:1). Vlašić je poveo u 29.minuti preko Ramiza Omanovića, a bod Slogi donio je Mirzahil Mustedanagić četiri minute prije kraja susreta.

Nakon devet odigranih kola Iskra je na prvom mjestu sa 22 boda, dok FK Vitez ima 18. Busovača je treća sa 17 bodova, a Radnik iz Donjeg Vakufa na četvrtom mjestu ima 15. Na dnu je Podgrmeč sa -1. bodom te Krajišnik i Ključ sa po sedam bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi