Sin Domagoja Vide izvan sebe nakon gola u 100. minuti, mama Ivana objavila njegovu fotografiju

Ronio suze

Sin Domagoja Vide izvan sebe nakon gola u 100. minuti, mama Ivana objavila njegovu fotografiju

Edmir Škorić

Sin Domagoja Vide nije mogao podnijeti emotivni naboj nakon historijskog pogotka svog oca i briznuo je u plač, što se vidi u priči koju je objavila supruga hrvatskog stopera.

AEK je u sjajnom meču i u nevjerovatnoj završnici izborio plasman u play-off Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama.

U prvoj utakmici je Dinamo poražen na Maksimiru s 2:1, no sinoć je u Atini vodio 2:0 do 92. minute i izgledalo je kao da je na korak novog velikog uspjeha, a onda šok. Grci su prvo smanjili na 2:1, a onda je u 100. minuti Vida zabio za 2:2 i svojoj ekipi donio plasman u play-off Lige prvaka, dok Zagrepčanima ostaje play-off Evropske lige.

Sin Domagoja Vide, AEK-ovog junaka, nije mogao zaustaviti suze nakon što je njegov otac presudio svom nekadašnjem klubu.

Oglasi

AEK će sada u play-offu za Ligu prvaka igrati protiv Antwerpa koji je prvak Belgije, a Dinamo protiv praške Sparte za grupe Evropske lige.

U paklu Opap arene dvojica igrača Dinama su odigrali svoj posljednji meč u dresu Modrih, zavšili su ga na bolan način. Imao je hrvatski prvak sve, ali je ostao bez svega.

Na Maskimiru će se utješiti prodajom Domogaja Livakovića i Josipa Šutalo koji nakon utakmice u grčkoj odlaze iz Dinama i već se očekuju na ljekarskim pregledima u novim klubovima.

Najduže je trajala saga oko transfera Livakovića, golmana koji je i sinoć bio briljantan. Odbranio je i penal u sudijskoj nadoknadi, ali su njegovi saigrači spavali.

Oglasi

Jedan od najboljih evropskih golmana karijeru će nastaviti u Fenerbahceu. Željeli su ga brojni evropski klubovi, ali je najuporniji bio turski velikan.

Dinamu će na ime odštete pripasti devet miliona eura plus milon eura bonusa. Dakle, oko 10 miliona stiže u kasu Modrih, baš koliko se i očekivalo.

Drugo zvučno ime koje više neće nositi dres najuspješnijeg hrvatskog kluba je Šutalo, mladi štoper svoju karijeru nastavlja u Ajaxu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šutala su Modri prodali za 20 miliona eura te će imati procenat od narednog transfera, spominje se oko 15% što je jedan od najboljih poslova u historiji Dinama.

Preostaje da se vidi šta će biti sa Brunom Petkovićem i Lukom Ivanušecem koji se također već neko vrijeme povezuju sa odlaskom iz Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi