I Livakovića bacio u drugi plan: Hrvatski golman pravi transfer karijere?

Na meti je Bayerna

I Livakovića bacio u drugi plan: Hrvatski golman pravi transfer karijere?

Edmir Škorić

Njemački prvak Bayern neko vrijeme traga za novim golmanom, nasljednikom Manuela Neura, ali i dalje je nepoznato ko će to biti, mada postoji niz realnih opcija.

Reporter njemačkog Skya Florian Plettenberg ekskluzivno je objavio da je 23-godišnji hrvatski golman Dominik Kotarski novo lice na listi želja slavngo Bayerna.

Spomenuti novinar navodi da neki od Bayernovih šefova imaju visoko mišljenje o golmanu grčkog PAOK-a i da je ozbiljan kandidat uz Giorgija Mamardashvilija, gruzijskog golmana koji je u Valenciji.

U Minhenu tragaju odavno za novim golmanom. Njihova želja bio je i Dominik Livaković, reprezentativac Hrvatske i član Dinama, ali na kraju su u Bayernu krenuli da razmatraju druge opcije, dok je Livaković na putu da potpiše za Fenerbahče i da se pridruži Edinu Džeki i Dušanu Tadiću.

Sada je u opticaju još jedan Hrvat, mladi reprezentativac te zemlje, koji je u PAOK otišao iz Gorice, a svojevremeno ga kao velikog talenta od Dinama kupio slavni Ajax.

Oglasi

Ranije ovog ljeta 23-godišnji Kotarski bio je na meti engleskog West Hama, ali još dva-tri kluba sa Otoka. Spominjala se odšteta od oko 10 miliona eura. PAOK bi tako u svega godinu dana zaradio najmanje osam miliona eura na hrvatskom golmanu.

Kotarski je 2018. godine iz Dinama otišao u Ajax za dva miliona eura. U nizozemskom velikanu proveo je tri godine, no prema podacima Transfermarkta, nije debitovao za prvi sastav. Gorica ga je 2021. dovela na posudbu, a zatim 2022. iskoristila pravo otkupa za milion eura uz opciju plaćanja na rate.

Zatim ga je prodala u Grčku PAOK-u za dva miliona eura fiksne odštete uz određene bonuse. Ugovor mu s PAOK-om vrijedi do ljeta 2026. godine, tako da grčki klub neće sigurno propustiti priliklu da dobro zaradi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kotarski je još uvijek mlad golman, mnogo je vremena pred njim, a nada se da će uz to dobiti priliku da debituje za seniore Hrvatske.

Bayern  trenutno u rosteru ima Manuela Neuera, koji nije dugo branio zbog povrede, a umjesto njega je došao iskusni 34-godišnji Yann Sommer, koji je s Bavarcima osvojio titulu. Nije poznato šta će biti sa Alexanderom Nubelom, koji je bio posuđen Monacu. Još uvijek nije jasan plan kluba sa golmanima, ali je jasno da traže nekog talentovanog koji će biti tu na duže staze.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ovog golmana prodaje sa ne agenti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije